Open

Nieuws

30/07/2024

Waarom krijgen veel auto's een lekke band?

Waarom krijgen veel auto's een lekke band?
We plannen onze route en gaan op weg naar ontspanning en avontuur. Maar voor veel bestuurders wordt de reis onderbroken door een veelvoorkomend probleem: een lekke band. Maar waarom gebeurt dit relatief vaak?

Overbelading
Veel gewicht legt extra druk op de banden, wat kan leiden tot een grotere kans op lekke banden, vooral als de banden niet op de juiste spanning zijn opgepompt.

Slechte wegen
Routes kunnen soms leiden door minder goed onderhouden wegen. Deze wegen kunnen vol zitten met scherpe stenen, glas en andere objecten die de banden kunnen beschadigen. Zelfs een klein stukje puin kan genoeg zijn om een band te doorboren en een lek te veroorzaken.

Temperatuur
Hoge temperaturen kunnen de druk in de banden verhogen, wat het risico op een lekke band vergroot, vooral als de banden al niet in optimale conditie zijn.

Voorkom pech met een lekke band
Banden die al tekenen van slijtage vertonen, hebben een veel groter risico op lekken. Regelmatige controle van de banden, inclusief het controleren van de profieldiepte en het oppompen tot de juiste druk, kan veel problemen voorkomen. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn enkele tips om lekke banden te voorkomen:

  • Controleer de bandenspanning regelmatig, vooral bij zwaar beladen auto's.
  • Inspecteer de banden op slijtage en beschadigingen.
  • Vermijd overbelading van je auto.
  • Rijd voorzichtig op slecht onderhouden wegen.
  • Neem een noodkit mee, inclusief een reserveband en de benodigde gereedschappen.

Bij Carteam Autobedrijf Willemstad staan we klaar om je te helpen ervoor te zorgen dat je auto in topconditie is. Een beetje voorbereiding kan veel ellende onderweg voorkomen.

Veilig op weg? Kom langs voor een controle!

Terug naar overzicht